Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Daphne Guinness

Καθώς κοίταζα διάφορα βιντεάκια στο youtube (από video look book) έπεσα πάνω στην Daphne Guinness την οποία ομολογώ πως είχα ξεχάσει. Την είχα πρωτοδεί κάπου στην 2α Λυκείου σε κάποιο περιοδικό (θυμάμαι και την φωτογραφία~η αποκάτω)
και μου είχε κάνει εντύπωση το στυλ της-τα περίεργα δίχρωμα μαλλιά και τα πανύψηλα, στην κυριολεξία, τακούνια της. Αφού λοιπόν την ξαναείδα και τώρα, έχοντας μια πιο συγκεκριμένη και ενημερωμένη άποψη για την μόδα σε σχέση με τότε, συνειδητοποίησα την ευφυία που την διακατέχει στον τομέα ''μόδα''. Η τύπισσα είναι υπέρ-stylish!

 
 Και επειδή πολλοί δεν την γνωρίζετε ιδού κάποια βιογραφικά στοιχεία: Η Daphne Suzannah Diana Joan Guinness (9 Νοεμβρίου 1967) κατάγεται από την ομώνυμη αριστοκρατική ιρλανδική φαμίλια. Έχει διάφορες καλλιτεχνικές ασχολίες και το 1994 ήταν στην λίστα των πιο καλοντυμένων ανθρώπων παγκοσμίως (International Best Dressed List Hall of Fame). Παντρεύτηκε το 1987 τον Σπύρο Νιάρχο (γιο του Έλληνα δισεκατομμυριούχου Σταύρου Νιάρχου), με τον οποίο έκανε 3 παιδιά και τον σούταρε κατά το 1999, χωρισμός που δεν την χάλασε και πολύ αφού παίρνει αποζημίωση τουλάχιστον 20 εκατομμύρια λίρες(!).  Για να μην πολυλογούμε όμως, γενικότερα είναι γνωστή στον κόσμο της μόδας ως δημοσιογράφος, fashion icon και συλλέκτρια Haute Couture.
   Και πραγματικά είναι ένα fashion icon, αφού το στυλ της έχει φαντασία, μπόλικη εκκεντρικότητα, αριστοκρατικότητα και μοναδικότητα, στοιχείο που το προσδίδουν όχι μόνο οι συνδυασμοί που κάνει αλλά και η Haute Couture που φορά. Κομμάτια δηλαδή αληθινής τέχνης, μοναδικά στον κόσμο και ραμμένα κυρίως στο χέρι από οίκους, όπως Givenchy, Chanel, Ralph Rucci, Christian Lacroix, Alexander McQueen κα. Σήμα κατατεθέν της; Μα και βέβαια τα μαλλιά της και τα παπούτσια της!











3 σχόλια: